Şase Düzeltme Nasıl Yapılır?
Aracın şasesi üzerinde yapılan düzeltme çalışmalarında oldukça hassas ve gelişmiş bir teknoloji kullanılmaktadır. Öncelikli olarak kontrol edilmesi gereken aram düzeltme makinasına yerleştirilerek işlem başlamış olur. Yapılan kontrollere bakılarak ön şase gözden geçirilir vearka şase düzeltme işlemi başarı ile yapılır. Aracın çapraz şase ölçüleri de bu esnada gözden geçirilir. Bu iş için kullanılan bilgisayarlı ölçüm sistemi en küçük sapmaların ortadan kalmasına yardımcı olur. Kusursuz bir ölçüm ve ona göre yapılan düzeltmeler, şasenin her yönde sorunlarını belirler ve bu sorunları gidermek için hemen harekete geçer.
Şase ile ilgili çok sayıda farklı işlem en gelişmiş teknoloji kullanımı ile bertaraf edilmiştir.Araç şase numarası düzeltme gibi işlemler ise kural dışı olarak kabul edilir. Her araç kendi orijinal şase numarasını taşımalıdır. Orijinal şase numarasını değiştirmek ise yasal olmayan bir işlem olarak bilinmelidir. Araçlarda şase sorunlarının yol açtığı olumsuz durumlara da parantez açmak gerekir. Şase sorunları sonucunda araçlarda şu sorunlar baş gösterir:
-
Sürüş esnasında araç kontrolünün tam olarak sağlanamaması
-
Rot ayarının düzenli ve sağlıklı olarak yapılamaması
-
Araç lastiklerinin kısa sürede aşınması ve deforme olması
-
Ön takımı oluşturan parçaların vaktinden önce aşınması ve bozulması
-
Direksiyon manevraları esnasında aracın tam olarak dengesinin kontrol edilememesi gibi sorunlar araç şasesinde bozukluk göstergesi olarak kabul edilir.
Burada görülen her bir sorun sürüş esnasında aracın kontrolüne olumsuz etki edecektir. Güvenli ve emniyetli yolculuk planı yapmak isteyen sürücüler şasesi sorunlu araçla asla yola çıkmamalıdır. Şase montajının yapıldığı takozlar ve bu montajı sağlayan vida bağlantılarının kusursuz olması gerekir. Aksi durumda aracın çalışması ile sarsıntılı süreçler ortaya çıkar ve bu süreçler daha zararlı durumların kendini göstermesine neden olur.